7 levensveranderingen om van binnen en van buiten jong te blijven

13 november 2017
Het is meer dan een kunst om jong te blijven. Het zal ook de wil vereisen om beter voor jezelf te zorgen, zowel aan de binnenkant als de buitenkant.

Er zijn oneindig veel crèmes en chirurgische ingrepen mogelijk, maar daarnaast is er een serie van simpele, makkelijke en goedkope dingen die je kunt doen om er beter uit te zien en je fantastisch te voelen. We noemen het levensveranderingen.

Aan de andere kant is het altijd belangrijk om je leeftijd te accepteren. Dit is essentieel voor het genieten van een goede kwaliteit van leven. Maar dat is niet in strijd met er alles aan doen om op de best mogelijke manier het verstrijken van de tijd tegemoet te treden.

Dit komt omdat je een aantal hele gemakkelijke gewoontes aan kunt leren. Denk bijvoorbeeld aan de simpele actie om meer water te drinken. Dit hydrateert de huid, bestrijdt droogheid en vernieuwt bovendien onze cellen.

We weten dat deze simpele levensveranderingen je enorm zullen helpen om jong te blijven. Let goed op!

1. Föhn en krultang: geloof het of niet, ze maken het onmogelijk om jong te blijven

Haren krullen

Het gebruiken van een hete föhn of krultang beschadigt je haar. Ze verouderen het, maken het zwakker en geven het een dof uiterlijk.

Wat vind je ervan om ze tenminste drie keer per week te laten staan? Dat lijkt misschien moeilijk, vooral voor vrouwen. Tenslotte is het een van de belangrijkste zaken in je schoonheidsrituelen. Even je krullen bijwerken of juist je haar perfect recht maken met behulp van een stijltang…

Maar onze haren hebben lucht nodig. Electrische apparaten zoals een föhn en een krul- of stijltang gebruiken bijna altijd hoge temperaturen. Die ontnemen je haar hun natuurlijke schoonheid en jeugdigheid.

Ontdek ook: Vijf haarstijlen om er jonger uit te zien

2. Gebruik iedere dag zonnebrandcrème

Als het zomer is, denken we altijd braaf aan onze zonnebrandcrème. Dermatologen vertellen ons dat het niet alleen noodzakelijk is om huidkanker te voorkomen. Het helpt ook om vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Het maakt niet uit of het bewolkt is en of het regent. Het maakt zelfs niet uit of het winter is. Zonnebrandcrème zou iedere dag deel uit moeten maken van je schoonheidsroutine en gezondheidsrituelen.

Dus aarzel niet om het iedere dag op je huid aan te brengen. Als je vrouw bent, moet je onthouden dat veel foundation al een zonnebeschermingsfactor bevat.

3. Een half uur per dag bewegen, is de sleutel tot gezondheid en schoonheid

Bewegen

Om jong te blijven en er goed uit te zien, moet je voor je lichaam zorgen. Als je je gevoel van welbevinden wilt verbeteren, moet je bewegen. En als je er beter uit wilt zien in de spiegel, moet je iedere dag minstens een half uur trainen.

Een simpele activiteit is genoeg. Een rustige activiteit als wandelen brengt je circulatie al op gang. Het zorgt ervoor dat je hart sneller gaat slaan. Bovendien bereik je hier al een efficiënte zuurstofvoorziening mee. En je lichaam maakt endorfines en serotonine aan.

Je zult het verschil in je humeur en zelfs van je huid merken. Door regelmatige inspanning op een matig niveau kun je al in vorm blijven en de tekenen van het verstrijken van de jaren bestrijden.

4. Zeg ‘ja’ tegen het vernieuwen van je cellen!

Raad eens wat de meest efficiënte manier is om je cellen te vernieuwen? En hoe reinig je je lichaam en zorg je ervoor dat je lichaam goed gehydrateerd blijft? Je raadt het al: door water te drinken.

Ga niet klakkeloos uit van de dagelijkse standaard van 2 liter water per dag. Iedere persoon is anders en heeft dus ook andere behoeftes.

Het beste is om consequent te zijn. Neem ieder half uur een grote slok water. Zo iets simpels heeft al een groot effect op het lichaam. Tenslotte is er niets zo goed voor je innerlijke homeostase om optimaal te functioneren dan goed gehydrateerd te blijven.

5. Handen en hals: de vergeten gebieden

Handen

Om jong te blijven, is het niet voldoende om alleen goed voor je gezicht te zorgen. Het is ook belangrijk om gewichtstoename voorkomen en om het slapper worden van je huid en het ontstaan van rimpels te bestrijden.

Er zijn twee gebieden van je lichaam die het verstrijken van de tijd als eerste laten zien. Dit zijn de handen en de hals. Wat doe je om deze te verzorgen? Welke routines gedurende de dag heb je ontwikkeld?

Het is verstandig om de huid van je handen en je hals goed te hydrateren. Om dit te bereiken moet je deze gebieden tweemaal per dag insmeren met een hydraterende crème. Eenmaal in de ochtend en opnieuw bij het naar bed gaan.

6. Positieve relaties? Ja, graag!

Het hebben van honderden vrienden gaat je niet helpen om jong te blijven. Dat gezegd hebbende, willen we graag benoemen dat het hebben van goede vrienden je welbevinden bevordert. Het hoeven er maar een paar te zijn. Ze zullen een goede invloed hebben op je motivatie en je enthousiasme.

Het hebben van een partner aan onze zijde als medestander zorgt ervoor dat we ons goed en jong te blijven voelen. Een partner kan tegelijkertijd een vriend en een geliefde zijn. Hij of zij kan ons laten lachen en ons bijstaan in goede en slechte tijden.

Aan de andere kant zijn er maar een paar dingen beter voor je geestelijke gezondheid en je hart dan het hebben van een goede vriend.

Meer over vriendschap: Zeven gewoontes die goede vrienden hebben

7. Slaap goed en veel

Slapen

Nee, dit is niet gek. Goed slapen is een essentiële behoefte van zowel je lichaam als je hersens en je geest. Juist gedurende de nacht als we in een toestand van diepe rust zijn kan ons lichaam de belangrijke ontgiftingsprocessen om jong te blijven uitvoeren.

Bovendien reinigt het brein ’s nachts de dode cellen en vernieuwt het weefsels. Daarnaast vormt het de herinneringen. Ook reorganiseert het brein zichzelf en maakt het nieuwe verbindingen.

Dit alles helpt ons om in vorm te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Dus laat niks en niemand je weerhouden om deze acht uren nachtelijke rust te nemen.

Bekijk Ook