6 leuke trucs die het leven makkelijker maken

‘Waar heb ik mijn sleutels gelaten? Waar heb ik de energierekening neergelegd? Hoe maak ik deze fles open zonder kurkentrekker?’ In ons dagelijkse leven krijgen we te maken met allerlei moeilijkheden, waar we soms gefrustreerd van raken en die veel van onze tijd in beslag kunnen nemen, ook al weten we dat ze niet echt belangrijk zijn.
6 leuke trucs die het leven makkelijker maken

Laatste update: 21 februari, 2019

Precies om deze reden willen we in dit artikel een aantal geweldige en leuke trucs met je delen die je zelf thuis kunt maken en toepassen om het leven een stuk makkelijker te maken. Ze zijn zo origineel dat je er dol op zult zijn en je kinderen ook. Ben je er klaar voor? Pak er en een pen en papier bij en laat deze suggesties voor handige trucs niet aan je voorbij gaan!

1. Waar zijn mijn sleutels? En welke sleutel is van de garage?

Waarschijnlijk heb je ergens in huis wel een paar oude tennisballen liggen die je al lang niet meer gebruikt. Zo ja, dan heb je twee opties: je kunt ze aan je hond geven om ermee te spelen of je kunt er een opvallend haakje van maken om die kleine dingen aan op te hangen die we altijd kwijtraken, van je sleutels, pennen en de oplader van je telefoon tot de bon die je niet kwijt mag raken. Voor bijna alles dus!

Wat heb je nodig?

  • Twee oude tennisballen
  • Twee spijkers
  • Schaar

Hoe maak ik een haakje van een tennisbal?

  • Het is supermakkelijk. Allereerst knip je een kleine opening in het midden van bal. Het lijkt een beetje op een klein mondje, maar tegelijkertijd dient het als de gleuf waar je dingen in kunt stoppen.
  • Vervolgens pak je een spijker en stop je deze in de bal en sla je hem van binnenuit in de muur, zodat de bal goed vastzit. En klaar is kees! Als je wilt kun je er een paar vriendelijke oogjes op tekenen, zoals je kunt zien op de eerste afbeelding van dit artikel.

Hoe kan ik het verschil zien tussen sleutels?

De sleutel van de voordeur, de sleutel van de tuindeur, de sleutel van de garage… Hoe kun je ze uit elkaar houden als ze allemaal hetzelfde zijn? Ook dit is weer super eenvoudig.

Het enige wat je hoeft te doen is een klein deel van de sleutel lakken met wat nagellak.

Geef elke sleutel een andere kleur, zodat je ze meteen kunt herkennen.

2. Ik heb geen kurkentrekker!

Wijnfles Ontkurken

Je houdt een speciaal diner, alles is helemaal voorbereid en dan is het het moment om de fles wijn open te trekken… en dan realiseer je je dat je geen kurkentrekker hebt! Raak niet in paniek, je kunt je avond nog redden. Wellicht zal deze truc je verrassen, maar we verzekeren je dat hij zeer effectief is.

Het enige wat je hoeft te doen is een grote spijker in de kurk draaien en de kurk via de spijker uit de fles te trekken met een tang of een hamer, zoals je kunt zien op de afbeelding. Er zal nog geen drie seconden voor nodig zijn!

3. Trucs tegen dat vervelende vocht in je vuilnisbak

Vocht in de Vuilnisbak

Dit heb je vast wel meer dan eens meegemaakt. Je gaat de vuilnisbak legen en zodra je je de zak eruit trekt begint er allemaal stinkend vocht uit te lekken van voedingswaren en andere dingen die je hebt weggegooid.

De oplossing? Simpel.

Leg elke keer dat je een nieuwe vuilniszak in de bak doet een paar kranten onderin in de zak. Kan niet missen!

4. Wanneer je gaat schilderen…

Schilderen

Er is thuis altijd wel iets dat een schilderbeurt kan gebruiken: die bakken, die stoel, het hondenhok, de raamkozijnen… Er moet altijd iets gebeuren! En schilderen is vaak een enorme kliederboel en vrij onaangenaam.

In dit geval is het zeer handig om een rubberen elastiek om het verfblik te doen, zodat je deze kunt gebruiken om de overbodige verf van de borstel af te vegen zonder dat het verf druppelt op plekken waar je dit niet wil. Superhandig!

5. Heb ik de deur op slot gedaan? Moet ik even teruggaan om te kijken?

Deur op Slot Draaien

Dit is ons allemaal weleens overkomen. Je gaat de deur uit, naar je werk of nog erger op vakantie en na al een paar uur onderweg te zijn krijg je ineens deze vervelende vraag in je hoofd.

“Heb ik de deur wel op slot gedaan?”

Er zijn maar weinig dingen die ons zo wanhopig kunnen maken als deze plotstelinge paniekaanval die gerelateerd is aan ons kortetermijngeheugen. Wees je er echter van bewust dat dit probleem niet echt te maken heeft met je kortetermijngeheugen, maar meer met het gegeven dat we veel handelingen automatisch uitvoeren zonder er echt bij stil te staan.

Gebruik deze handige techniek

Een effectieve techniek om dit soort situaties te vermijden is dan ook om meer stil te staan bij wat je doet en handelingen bewust uit te voeren. Daarnaast kan het ook helpen om op het moment iets ongewoons te doen, waardoor we gemakkelijker kunnen onthouden dat we het gedaan hebben.

Een voorbeeld? Zing op het moment dat je de deur op slot doet een liedje met een zeer lage stem. Wanneer je je dan later afvraagt of je de deur nou op slot hebt gedaan of niet, zal je geheugen je eraan herinneren dat je zo raar was om ‘een liedje te zingen’ op het moment dat je de deur op slot deed. Werkt altijd!

6. Ik ben een oorbel verloren!

Oorbel vinden met de Stofzuiger

Heb je dit weleens meegemaakt? Je bent je aan het klaarmaken in de badkamer, je doet je favoriete oorbellen in en dan zie je dat je de achterkant van een van je oorbellen verloren bent of dat er een ander klein deeltje van je oorbel gevallen is. Wat kun je dan doen? Je begint de hele vloer grondig na te lopen in de hoop het te vinden, maar helaas is het nergens te bespeuren.

Maak je geen zorgen.

Er bestaat namelijk een zeer handige truc om je uit deze netelige situatie te redden. Pak je stofzuiger erbij en haal de onderkant eraf en stop een sok of een plastic zakje over de opening van de buis. Zet de stofzuiger aan en haal hem over de plek waar je het deel van je oorbel waarschijnlijk verloren bent en let tegelijkertijd op of er iets aan de sok of zak blijft kleven. Binnen een paar seconden zal je het onmisbare deel van je oordeel weer in bezit hebben.

Vind je deze grappige trucjes praktisch? We moedigen je aan ze eens te proberen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Gordon-Smith, Jane. Cómo decorar y reciclar objetos usados. No. 745.7 G662c. Madrid, ES: Celeste Ed., 1998.
  • Liso, M., Torres, E. y Sánchez, M.A. “La ciencia en los trucos caseros de limpieza: ¿para qué y cómo llevarla al aula?.” Educación científica: tecnologías de la información y la comunicación y sostenibilidad. Prensas Universitarias de Zaragoza, 2006.
  • Schacter, D. Los siete pecados de la memoria: cómo olvida y recuerda la mente. Grupo Planeta Spain, 2012.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.