6 dingen die je kan doen om je bilspieren sterker en strakker te maken

Wil je graag sterke en strakke bilspieren? Het is tijd om een gebalanceerd dieet en een dagelijkse sportroutine te volgen en je bilspieren te versterken

Je bilspieren zijn een van de meest fysiek aantrekkelijke dingen. En helaas een van de lichaamsdelen waar je lichaam het meeste vet opslaat.

Cellulite, slapheid en andere problemen met zowel spieren als de huid in dit gebied kunnen een ongewenst beeld geven.

Er zijn veel sportroutines speciaal ontworpen om je billen strakker en voller te maken, maar deze moeten worden aangevuld met andere gezonde gewoonten voor betere resultaten. Het probleem is echter dat de meeste mensen ongeduldig zijn. Na een paar dagen geven ze op.

Daarom is het van essentieel belang dat je begrijpt dat je alleen zichtbare veranderingen gaat zien door middel van discipline en consistente inspanning. Je moet alle nodige maatregelen elke dag treffen.

We weten dat vele van jullie klaar zijn voor een uitdaging, dus zullen we 6 dingen met je delen die je zullen helpen je billen strak en sterk te maken. Mis ze niet!

1. Eet gezonder

Gezond Eten

Je eetgewoontes zijn de sleutel tot het krijgen en behouden van een sterke en strakke bilspieren. De voedingsstoffen die je krijgt van een compleet uitgebalanceerd dieet zijn belangrijk voor de spieropbouw en de behoefte van je huid. 

Koolhydraten en verzadigde vetten uit ongezonde voeding zijn de nummer één vijand van dit deel van je lichaam. Het eten van deze voedingsmiddelen zorgt voor een teveel aan vet en zorgen ook voor dat cellulite en striae beter zichtbaar worden. 

Wees er zeker van dat je geen natuurlijke bronnen mist van:

 • Hoogwaardige eiwitten
 • Omega 3-vetzuur
 • Vezels
 • Antioxidanten
 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Water

2. Slaap goed

De meeste mensen hebben geen idee hoeveel voordelen er zitten aan een goede nachtrust voor je spieren en je figuur. Wanneer je slaapt, herstellen je spieren zichzelf en maken ze zich klaar voor de work-out van de volgende dag.

De productie van hongerhormonen, hormonen die ervoor zorgen dat je meer calorieën eet dan je nodig hebt, neemt af wanneer je slaapt. 

3. Doe verschillende soorten sport

Sporten

Het is geen geheim dat dagelijkse fysieke activiteit de meest effectieve manier is om een goed gevormde bilspier te creëren. Terwijl sommige mensen operaties overwegen, is sporten gezonder en geeft het natuurlijke en geweldige resultaten. 

Daarom is het fundamenteel om te onthouden dat je de twee belangrijkste soorten sport uitoefent: 

 • Cardiovasculaire sporten om vet tegen te gaan.
 • Krachttrainingen om sterker en strakker te worden.

Een combinatie van deze twee zorgt voor een efficiënte calorieverbranding en versterkt je spieren en dat resulteert in strakke en sterke bilspieren.

4. Drink meer water

Ondanks dat veel mensen doen alsof het niet waar is, is het drinken van water elke dag absoluut essentieel voor gezonde spieren en huid. 

Dit belangrijke vocht verbetert de bloedcirculatie, behoudt de elasticiteit van de huid en helpt het verlies van spiermassa tegen te gaan. 

Het drinken van water voor, tijdens en na het sporten behoudt de energieniveaus van je lichaam, terwijl je cellulite en striae tegengaat.

5. Doe lunges en squats

Squats

Heb je weinig tijd om naar de sportschool te gaan? Om ervoor te zorgen dat dit geen obstakel is om de bilspieren te krijgen die je wilt, raden we je aan om dagelijks een korte routine te maken van lunges en squats. Deze oefeningen versterken de spieren in je onderlichaam en zijn onmisbaar in elke sportroutine voor je bilspieren.

Het interressante is dat er veel manieren zijn om ze te doen. Je kan de routine verzwaren met gewichten of dumbbells.

We raden je aan om dit te lezen: Simpele oefeningen om je benen te versterken

6. Breng natuurlijke maskers aan

Het regelmatig aanbrengen van natuurlijke maskers is een uitstekende gewoonte om je huid te beschermen en strakker te maken in dit gebied van je lichaam. De producten, die je zelf kan maken met natuurlijke ingrediënten, zullen je huid een boost geven en voorkomen dat hij slap wordt.

Ze zijn een ideale aanvulling op sporten, omdat hun eigenschappen striae en andere lelijke huidproblemen zal voorkomen.

Je kan ze thuis maken met de volgende gezonde ingrediënten:

 • Aloëveragel
 • Avocado
 • Olie (kokos, amandel, rozen)
 • Griekse yoghurt
 • Druiven

Ben je er klaar voor om deze gewoonten toe te voegen aan je dagelijkse leven? Als je zoekt naar strakkere en sterkere billen, kom dan in actie!

Onthoud dat veranderingen tijd kosten voordat ze zichtbaar zijn. Je kan de eerste resultaten verwachten in de eerste paar weken wanneer je deze gewoonten toevoegt aan je dagelijkse leven.

Categorieën: Gezonde gewoontes Tags:
Bekijk Ook