4 trucjes om gelukkiger te zijn

Wil je gelukkiger zijn? Begin dan met een aantal veranderingen door te voeren. Ze zijn niet erg radicaal, maar ze kunnen je kijk op de wereld wel op een positieve manier beïnvloeden.

Hoe gelukkig zou jij nu zijn, denk je? Misschien is de volgende vraag belangrijker: waarom ben je zo hard op zoek naar geluk? Denk je dat je veel geld, inspanningen of erkenning nodig hebt om gelukkig te zijn?

De waarheid is dat iedereen zo zijn eigen idee heeft over geluk. Het is echt niet gemakkelijk om te proberen in één omschrijving te zeggen wat geluk is.

Maar er bestaan wel enkele trucjes om gelukkiger te zijn of om je algemeen gevoel van welzijn te verbeteren. Dat komt omdat deze trucjes heel algemeen zijn en gemakkelijk zijn toe te passen. Ze kunnen zelfs helpen om je perspectief te wijzigen. Geen enkele van deze trucjes is te radicaal of te vreemd. Ontdek hoe jouw geluk alleen afhangt van kleine daden.

1. Eet met mate en kies voor gezonde voeding

Gezonde voeding om gelukkiger te zijn

Het eerste trucje om gelukkig te zijn, zal je misschien verrassen. Mensen gebruiken voeding gewoonlijk als een basis voor geluk. Toch bekijken we het zelf meestal niet op deze manier.

Voordat je denkt dat wij het verkeerd voorhebben, stel jezelf eens de volgende vraag: hoe vaak heb jij voedsel gebruikt om je beter te voelen? Een glas wijn zodat het gemakkelijker wordt om sociaal te zijn… Een stuk chocolade of een flinke portie roomijs wanneer je je depressief voelt…

We eten omdat we op zoek zijn naar geluk. Het zorgt er jammer genoeg voor dat die extra kilo’s erbij komen. Daarna voelen we ons dus ook schuldig. Je kan bovendien niet ontkennen dat de voedingsmiddelen die je gewoonlijk uitkiest op deze momenten je gezondheid tegenwerken.

We beweren niet dat je moet stoppen met de dingen te eten die je gelukkig maken. De bedoeling hier is los te komen van de drang om te eten om je gelukkig te voelen. Het is beter om je te focussen op gelukkig zijn en tegelijkertijd gezond te eten. Iedereen denkt dat gewoonlijk de vette, zoute en gebakken voedingsmiddelen een geluksgevoel geven, maar dat is slechts tijdelijk.

Dit is onze aanbeveling. Maak er een gewoonte van om altijd gezond te eten.

2. Koop dingen op een verantwoordelijke manier

Hoeveel dingen heb je in je huis verzameld die eigenlijk alleen maar in de weg liggen en die je nooit gebruikt? Hoeveel schulden heb je op je creditcard staan?

Op het eerste zicht kan het lijken alsof jouw manier van winkelen niets te maken heeft met meer of minder gelukkig zijn. Maar hoe vaak horen we niet iemand zeggen ‘winkelen ontspant mij’ of ‘laten we gaan winkelen, ik zal me dan beter voelen’. Dat zorgt ervoor dat we winkelen gaan associëren met gelukkig zijn, maar dat is niet gezond. Bovendien doe je waarschijnlijk onnodige aankopen. Die veroorzaken dan schulden, waardoor je achteraf niet kan slapen.

Het komt eigenlijk vaak voor dat je ziet hoe mensen veel schulden maken en dan angst en stress beginnen te ervaren. Beetje bij beetje zal dit ernstigere problemen veroorzaken.

We zeggen niet dat je beter volledig kunt ophouden met geld uitgeven. Tenslotte is het oké dat je jezelf zo nu en dan iets geeft dat je graag wilt hebben. Maar de truc is om te leren hoe je op een bewuste manier geld kan uitgeven. Dat zal je gelukkiger maken.

3. Leer te ontspannen

Ontspannen om gelukkiger te zijn

Hoe goed slaag je erin om te genieten van je vrije tijd? Misschien heb je je dit nog niet gerealiseerd, maar de wereld waarin wij leven, zit vol stress. Bovendien lijken we niet langer in staat om ontspanning te waarderen. Het is bijna alsof een paar vrije uren voor jezelf iets slechts is of een teken is dat je lui bent.

Ben jij zo iemand? Denk jij ook dat rusten betekent dat je niet het meeste uit je tijd haalt? Is het niet zo dat een hobby hebben of meerdere uren doorbrengen zonder echt iets te doen de hersenen helpt?

De waarheid is dat succesvolle mensen beseffen dat je sommige dingen moet doen. Een van de belangrijkste dingen is rusten.

Een truc om gelukkiger en succesvoller te zijn, is door jezelf dagelijks om de twee uur dertig minuten de tijd te geven om je geest te ontspannen en te rusten. Gebruik deze tijd om jezelf vrij te maken van alle zorgen.

4. Oordeel minder

Deze vierde truc om gelukkiger te zijn, zal je ook helpen om jezelf te leren kennen. Bovendien zal het jou een betere persoon maken.

In de eerste plaats moet je leren inzien dat je niet alle nodige informatie bezit om andere mensen te begrijpen. Bovendien heb jij niet de macht om iemand te veroordelen om iets wat hij of zij gedaan heeft.

Ten tweede zal je jezelf beperken door te oordelen over anderenWanneer je je tijd steekt in het kritiek geven op anderen, dan leer je dat kritiek geven iets gewoons en normaals is. Je zal dan ook geloven dat anderen hetzelfde met jou doen. Deze gewoonte kan ervoor zorgen dat je geen nieuwe dingen meer wil doen.

Onthoud tenslotte ook dat kritiek een spiegel is. Dat betekent met andere woorden dat de dingen die je niet leuk vindt aan anderen, misschien die dingen zijn die je ook niet zo leuk vindt aan jezelf.

Analyseer zonder te oordelen. Begin vandaag nog. Zoek uit waarom en hoe je kan veranderen. Ben jij iemand die de gewoonte heeft om te oordelen? Als je beseft dat dit een mechanisme is om jezelf te verdedigen of je beter te voelen, analyseer dan je motieven. We zijn ervan overtuigd dat deze praktijk je niet zo gelukkig maakt als je misschien denkt.

We hebben in het begin van dit artikel al gezegd dat deze trucjes om gelukkiger te worden erg gemakkelijk zijn. Ze zijn zelfs heel logisch. Toch kan het wat tijd vragen om ze te leren en toe te passen, maar het is ongetwijfeld de moeite waard.

Categorieën: Gezonde gewoontes Tags:
Bekijk Ook