10 voedingsmiddelen die vet verbranden

27 september 2015
Als je de snelheid van je stofwisseling wilt verbeteren en meer vet wilt verbranden, voeg dan knoflook en uien aan je dieet toe - bij voorkeur rauwe. Ze helpen bij het ontgiften van het lichaam en het verbeteren van de spijsvertering.

Een gezond voedingspatroon is één van de belangrijkste manieren om een ​​gezond gewicht te behouden en om een betere gezondheid in het algemeen te stimuleren. Als je een gezond voedingspatroon hebt, geef je je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren en ziekte te voorkomen.

Er wordt gezegd dat er “vetverbrandingsvoedingsmiddelen” zijn, die je kunnen helpen een ideaal gewicht te behouden. Door de term “vetverbranding” zou je denken dat ze daadwerkelijk zorgen dat je veel gewicht verliest, maar in werkelijkheid dragen ze alleen maar bij aan een goede spijsvertering, een meer actieve stofwisseling en het voorkomen van vochtvasthouding.

De reden voor het opnemen van meer voedsel dat vet verbrandt in je dieet, is om de stofwisseling en het verbranden van andere vetten die we consumeren te stimuleren. Vergeet niet dat we het hier niet hebben over “wondervoedsel”. Het zal je helpen gewicht te verliezen, zolang je maar een gezonde levensstijl hebt die mede uit een goed voedingspatroon bestaat, evenals het verkrijgen van voldoende lichaamsbeweging en andere goede gewoonten. Nu dat duidelijk is, zullen we je de 10 beste voedingsmiddelen voor het verbranden van vet laten zien.

Pure chocolade

Chocolade zit vol met voordelen voor de gezondheid en is rijk aan antioxidanten en andere dingen die goed zijn voor het lichaam. Vooral pure chocolade, die bijna geen suiker bevat en rijk is aan mono-onverzadigde vetten, die helpen om je langer vol te laten voelen.

Quinoa

2-quinoa

Quinoa staat bekend om zijn rijkdom aan antioxidanten, ijzer, zink, selenium en vitamine E. Dat maakt het een krachtig voedsel voor het verbranden van vet en door het hoge eiwitgehalte is het gedurende de afgelopen jaren beroemd geworden onder de diëten. Quinoakorrels moeten worden gemengd met groenten, noten en andere magere eiwitten.

Sla

Het eten van groene bladgroenten is altijd een goede manier om meer vet te verbranden en gewicht te verliezen. Maar sla is een diureticum dat ook nog ijzer en veel vezels bevat, waardoor het met name geschikt is voor deze doeleinden.

Rode peper

rode-peper

Rode peper, ook bekend onder de naam chilipeper, wordt beschouwd als een van de beste kruiden voor het verbranden van vet en het bevorderen van gewichtsverlies. Rode peper en cayennepeper zijn rijke bronnen van vitamine C, meer nog dan sinaasappelen en citroenen. Bovendien bevatten ze antioxidanten die ook een metabolische functie hebben, wat de sleutel is tot het verbeteren van het verbranden van vet.

Grapefruit

Grapefruit is een rijke bron van koolhydraten en bestaat voor 90% uit water. Dit heerlijke fruit wordt aangeraden voor het verbranden van vet, omdat het citroenzuur bevat, dat goed is voor het verliezen van gewicht. Daarnaast helpt grapefruit bij het reguleren van het cholesterolgehalte en geneest het verkoudheid en griep.

Havermout

granen

Havermout is een van de krachtigste voedingsmiddelen voor vetverbranding, omdat het de stofwisseling stimuleert en het de spijsvertering verbetert. Het is rijk aan complexe koolhydraten, vezels en eiwitten. Het bevat ook onverzadigde vetten en voedingsstoffen, die het lichaam de energie geven die het nodig heeft gedurende de dag.

Groentesoepen

Groentesoep kan je beste vriend zijn wanneer je probeert om vet te verbranden, je honger te stillen en te voorkomen dat je andere maaltijden gaat eten die vol zitten met calorieën. Door het toevoegen van groentesoepen aan je dieet kun je andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet weglaten en krijg je alle extra voordelen van de groenten, die weinig calorieën bevatten.

Noten

walnoten

Noten staan bekend om hun hoge gehalte aan vitamine E, omega 3-vetzuren, plantaardige eiwitten, vezels en antioxidanten. Het met mate eten van noten kan helpen bij het verliezen van gewicht en het verlagen van de niveaus van slechte cholesterol, die een negatief effect op de gezondheid kunnen hebben.

Vis

Vis is één van de beste en gezondste eiwitbronnen die je maar kunt vinden. Het helpt vet te verbranden vanwege het gehalte aan omega 3, wat gezien wordt als een “goede” vetbron voor het lichaam. Je kunt de volgende magere vis toevoegen aan je dieet: tong, kabeljauw, inktvis, meerval, koolvis en haring.

Ui en knoflook

uien

Uien en knoflook bevatten zeer vergelijkbare eigenschappen en beiden hebben het vermogen om het metabolisme te activeren en helpen bij het verbranden van vet. Knoflook en ui bevorderen een gezonde bloedsomloop, de regulering van de bloedsuikerspiegel en bevatten anti-inflammatoire eigenschappen. In het algemeen dragen beiden bij aan een betere spijsvertering en het ontgiften van het lichaam.

Bekijk Ook