10 simpele manieren om vet te verbranden gedurende de dag

Onthoud dat het ontbijt essentieel is voor het lichaam om te beginnen met werken en voor ons metabolisme om te beginnen met het verbranden van vet. Daarnaast geeft het ons ook energie voor de rest van de dag.
Gewicht en Vet verliezen

Vet verbrandenEen onmogelijke taak? Helemaal niet! We weten dat iedere persoon een bepaald soort metabolisme heeft, wat het makkelijker of moeilijker maakt om gewicht te verliezen. Als we onze lichamen laten wennen aan deze simpele gezonde gewoontes, dan zullen we stukje bij beetje zien dat we het kunnen doen! In dit artikel zullen we je 10 simpele manieren geven om vet te verbranden gedurende de dag.

1. Begin de dag met een infusie van cayennepeper, citroen en groene thee

Groene Thee met Peper

Deze simpele remedie is een ideale manier om je metabolisme te versnellen. We hebben al eerder over de eigenschappen en voordelen van groene thee in andere artikelen gesproken, maar nu willen we je aanmoedigen om ze in de praktijk toe te passen.

Het geheim? Dat is erg simpel. De infusie van groene thee, cayennepeper en citroen verhoogt de temperatuur in ons lichaam. Hierdoor wordt het metabolisme versneld en het lichaam geforceerd om vet te verbranden en daarnaast krijgen we ook een verzadigd gevoel. Dit alles houdt in dat we calorieën verbranden zonder dat we het doorhebben. Het is bekend als het thermogenische effect (thermogenese).

Onthoud dat het bevorderlijker is om deze thee koud te drinken, aangezien een koele temperatuur het lichaam forceert om meer energie te verbruiken.

Je hebt alleen maar een theezakje groene thee, een snufje cayennepeper en een kopje kokend water nodig. Laat het brouwsel goed vermengen en voeg vervolgens een beetje citroensap toe. Laat het ongeveer tien minuten in je koelkast staan voordat je het opdrinkt. Het beste is om dit vers te drinken.

2. Sla het ontbijt nooit over

Ontbijt

Het ontbijt is een essentieel onderdeel van de dag. We zullen je een voorbeeld geven, zodat je zal begrijpen waarom. Er zijn sommige personen die voor gewichtsverlies het ontbijt en avondeten overslaan. Dit betekent dat deze personen maar één grote maaltijd gedurende de dag eten of ze snacken tussen de maaltijden in. Het ontbijt overslaan zorgt ervoor dat ons metabolisme afremt. Wanneer we het geen werk geven, dan is er geen energie om te verbranden en daarom slaat het lichaam dus vet op.

Dit is een grote fout. Je moet een goed ontbijt eten, wat wil zeggen een gebalanceerd en verstandig ontbijt. Natuurlijke sappen, havermout, koffie als je dat wilt en eieren zijn erg goed, omdat ze onze magere proteïnen bieden en ons een vol gevoel geven. Als we een goed ontbijt eten, hebben we meer energie, zullen we hoofdpijn voorkomen en ons metabolisme aan het werk zetten. Vergeet dit niet!

3. De voordelen van vitamine D

Vitamine D

Verscheidene onderzoeken, zoals degene die in het British Journal of Nutrition werd gepubliceerd, vertellen ons dat veel vrouwen die problemen hebben met vetverbranding en gewichtsverlies hun situatie verbeteren door hun dosis vitamine D te verhogen. Wist je dat vitamine D in zalm, yoghurt, granen, tonijn en olie zit? Er worden ook vitaminesupplementen verkocht die ons kunnen helpen.

4. De 20-20 regel

Wandelen

De 20-20 regel is een populaire richtlijn voor personen die dagelijks vet willen verbranden. Dit is iets simpels, dat wilskracht vereist. Wanneer we opstaan in de ochtend zouden we 20 buikspieroefeningen moeten doen. Gedurende de dag zou je 20 minuten moeten wandelen of rennen en uiteraard 20 traptreden moeten beklimmen. Waarom probeer je het niet?

5. Drink 2 liter water per dag

Water Drinken

Dit is misschien wel het simpelste en bekendste advies, dat we toch niet altijd opvolgen. Drink je normaal gesproken zes tot acht glazen water per dag? Onthoud om een beetje citroensap toe te voegen als je dit moeilijk vindt. Dit maakt het smakelijker!

6. Meer vezels graag

Havermout

Vezels zijn ideaal om vet te verbranden, ons metabolisme te reguleren en onze spijsvertering te verbeteren. Hierdoor wordt de klassieke constipatie voorkomen.

Het is ideaal om je dag te beginnen met een kom havermout. Voor het avondeten kan je broccoli, asperge of bloemkool eten, wat allemaal geweldig is. Het brood dat je consumeert zou van volkoren granen gemaakt moeten zijn en probeer eens wat roggebrood te eten als je dat nog niet gedaan hebt. Je zal zien hoeveel voordelen het voor je heeft.

7. Een groene appel per dag

Groene Appel

Dit is nog een tip die we vaak horen en die erg effectief is. Je kan er één in je handtas meenemen voor die momenten dat je naar eten hunkert. Onthoud dat je ze goed moet wassen en met de schil moet opeten, omdat je in de schil van de appel de veel bevorderlijke eigenschappen zult vinden die ons helpen om vet te verbranden. Gezond, smakelijk en medicinaal. Je hebt vast wel eens van het Engelse spreekwoord ‘An apple a day keeps the doctor away’ gehoord, niet?

8. Ontsnap aan je routine

Fietsen

‘Ontsnap aan je routine.’ Het klinkt wel als een zelfhulpmantra dat we kennen, maar de gedachte achter deze woorden is dat we onze manier van denken moet veranderen, zodat we meer vet verbranden. Hoe? Het is erg makkelijk. Kies ervoor om de trap in plaats van de lift te nemen, neem de toeristische route naar huis, blijf niet te lang op de bank zitten. Het is veel beter om met je vrienden een stukje te wandelen in plaats van in een café te gaan zitten. Simpele dingen doen een hoop voor je.

9. Let op je slaaphygiëne

Slapende Kat

Wanneer we het over slaaphygiëne hebben, dan refereren we aan de behoefte om voldoende te rusten. Dit komt mogelijk als een verrassing, maar genoeg slaap helpt om vet te verbranden. Het geheim is dat ons lichaam giftige stoffen zuivert wanneer we diep slapen, waarbij alles wat we niet nodig hebben geëlimineerd wordt door het lymfestelsel en de lever. Dit alles betekent dat we makkelijker vet kunnen verbranden en verwijderen. Je zou dagelijks tussen de zes en acht uur moeten slapen. Blijf niet te lang op, maar ga ten minste twee uur na het avondeten naar bed.

10. Lach een beetje meer!

Lachen

We eindigen dit artikel met een glimlach en de realiteit. Lachen helpt om vet te verbranden. Verscheidene onderzoeken vertellen ons dat tussen de vijftien en twintig minuten per dag lachen het mogelijk maakt om tot wel vijftig calorieën te verbranden. Het is zo makkelijk!

Waarom pas je deze dingen vandaag niet meteen toe?